Troje nastradalo u nevremenu u Sloveniji: Nepogode u našu zemlju stižu već večeras – Zahvatiće najpre ove krajeve

|

Najmanje troje ljudi nastradalo je od posledica nevremena i katastrofalnih poplava koje su zahvatile delove Slovenije, objavila je slovenska novinska agencija STA.

Jedan stariji Slovenac je izgubio život na području Kamnika, a dvoje Holanđana u planinama na području Kranja. Policija je navela da se okolnosti smrti još utvrđuju.

“Čini se da je u Kamniku muškarac nastradao od posledica poplava, a da su Holanđani u planinama nastradali od udara groma. Još se utvrđuju okolnosti smrti”, rekla je Maja Adlešič Ciperle iz policije. Nestanak Holanđana je prijavljen u četvrtak uveče.

Nevreme na koje su nas upozoravali za sutra izgleda u Srbiju stiže već večeras. RHMZ je objavio izmenjeno upozorenje za područje Srbije na vremenske nepogode i značajnu promenu vremena.

„Večeras na severu i zapadu lokalna pojava jakih plјuskova s grmlјavinom i gradom, a sutra u celoj zemlјi veoma nestabilno s kišom, jakim plјuskovima, grmlјavinom, ponegde i gradom, naročito posle podne i uveče, kada se očekuje od 20 do 40 mm, lokalno i do 70 mm kiše. Temperatura će biti u padu: sutra za oko 5 do 8 °C i u većini mesta kretaće se od 25 do 32 °C, osim na jugu i istoku Srbije, gde će i dalјe biti veoma toplo, do 35 °C. U nedelјu i početkom sledeće sedmice u svim predelima osetno hladnije“, objavljeno je na sajtu u 12.40.

Izvor: kurir.rs