O ovom heroju iz Aranđelovca priča cela Srbija: Nikola rukom razvalio daske na prozoru kada je čuo jauke u kući

|

U jednom naselju u Aranđelovcu odigrala se prava drama, kada je jedna žena začula zapomaganje svog komšije u kući.

Ona je odmah pozvala i policiju i Hitnu pomoć i vatrogasce, ali i kolegu Nikolu Miloševića, koji je poznat po svom herojstvu u ovom gradu, kao i spasavanju ugroženih. Nikola ni ovog puta nije rekao ne, već je za manje od pet minuta došao na licu mesta, pre svih.

– Čovek je bolestan i živi sam u kući, bio je u dvorištu ali kada je ušao unutra zaključao se, ali je pao i nije mogao da se pomeri, jer je slabog zdravlja. Počeo je da doziva u pomoć, rekao je Nikola, koji je zaposlen u Policijskoj stanici Aranđelovac kao adminstrativni radnik saobraćajne policije.

Kad je došao na lice mesta, ispred kuce je bilo dosta ljudi koji su se okupili, ali kako su vrata bila metalna nisu mogli nikako da ih otvore.

– Na prozorima su se nalazile drvene roletne, znam da živi na prizemlju i da nije u zavidnoj materijalnoj i zdravstvenoj situaciji, tako da nisam hteo da mu razbijam taj prozor. Popeo sam se nekako sa spoljne strane na gornji sprat koji nije dovršen i svojim rukama razvalio daske koje su bile prikovane za prozor. Sišao sam dole, pomogao sam čoveku, otključao ulazna vrata i sve se na kraju dobro završilo. Stigla je i policija i Hitna pomoć, rekao je ovaj heroj, koji nije časio časa da pomogne čoveku u nevolji, a tom prilikom je čak i zadobio povrede ruku.

Podsetimo, Nikola je već poznat javnosti po jednom herojskom delu, kada je velikom brzinom pritrčao detetu koje je prelazilo samo ulicu i nije videlo automobil koji mu se približava, te ga je spasio u poslednjem trenutku.

Izvor: kurir.rs