Nina letovala u Albaniji pa objavom svima “otvorila oči”: Plaže nisu kao na slikama i nije tako jeftino kao što se priča

|

“Da li se stvarno isplati letovati u Albaniji”, pita se tiktokerka Nina koja je rešila da svoje iskustvo sa aktuelne destinacije o kojoj se dosta priča, podeli sa pratiocima na mrežama.

Kako je istakla njena ruta bila je Tirana-Vlore-Ksamil, ali kako kaže smatra da su “napravili dobar marketing bez mnogo pokrića”.

“Sve su plaže privatizovane i peščane, ležaljke se plaćaju u zavisnosti od mesta. Od 5 do 50 evra. U Vlori je bilo jeftinije, ali u Ksamilu su plaže jako skupe. U Vlori smo ih plaćali 5 evra”, otkriva ona.

Kako dalje napominje, caka je u tome što na 90 odsto mesta baš morate uzeti ležaljke.

“Verujte plaže ne izgledaju onako kako izgledaju kao na Instagramu. Kafa na plaži je oko 2 do 3 evra”, kaže Nina.

Ono što je bilo najjeftinije je smeštaj. Kako je istakla, apartman je platila oko 30 evra.

“Rentirali smo i auto za 35 evra po danu, ali nas je auto sačekao u katastrofalnom stanju”, otkrila je Nina.

Jedna od boljih stvari je to što je voće prejeftino. Samo 10 evra koštala je lubenica, breskve i smokve.

Što se tiče ugostiteljstva, istakla je da su joj mišljenja podeljenja. I dok je na nekim mestima bilo za pohvalu, na drugim mestima je bilo loše jer se, kako kaže “čini da im se ni ne radi” kao i da je u proseku potrebno od 17 do 20 evra po osobi za večeru.

“Sve u svemu za ono što se nudi, nije jeftino. Meni ovakve plaže i stil letovanja baš i ne prijaju”, bila je iskrena Nina. Ispod njene objave ređali su se komentari:

“Hvala ti što si mi uštedila novac”, “More u Albaniji je plitko, prljavo”, “Napokon da neko napravi objektivniji prikaz letovanja u Albaniji”, “Ja sam pre 7 god bila u Draču i zaista ne bih nikad više”, “Hvala sto si mi uštedela novac, bukvalno smo planirali da idemo za mesec dana tamo” – samo su neki od njih.

Izvor: kurir.rs