“Nikola Simić me je udarao po rukama kada pogrešim”: Mirka se prisetila svojih početaka – Otkrila i kako joj je Marija Karan pomogla

|

Glumica Mirka Vasiljević svoju karijeru je započela vrlo rano. Sa samo 15 godina zaigrala je u seriji “Ljubav, navika, panika” sa Sekom Sablić i Nikolom Simićem. Mirka je svojevremeno pričala o odnosu sa njima i koliko su joj saveti proslavljenih glumaca, ali i od Marije Karan pomogli tokom karijere.

“Svaki put kada bih počela da glumim i mlataram rukama, Nikola Simić bi me vaspitno šljepnuo preko dlanova i rekao: “Ne glumi rukama, već glavom”. To je jedan od značajnijih saveta koje sam usvojila”, priseća se Mirka i objašnjava šta joj je reditelj Šuljagić rekao ponudivši joj ulogu:

“Pitao me je da li smatram da mogu da iznesem Janjin lik s obzirom na to da sam bila veoma mlada i neiskusna, jer sam pre toga glumila samo u filmu “Mi nismo anđeli 2”. Rekao mi je da se ne prihvatam posla ako mislim da ne mogu, jer ako ne odglumim dobro, mogu da upropastim i Seku i Nikolu. Kao iz topa sam rekla: “Mogu”! Tako je sve počelo”, kaže Mirka.

Vasiljevićeva ističe da joj je Marija Karan, koja je u pomenutoj seriji igrala njenu sestru, mnogo pomogla sa usavrši glumu.

Marija Karan je u to vreme bila na trećoj godini Fakulteta dramskih umetnosti.

“Sećam se da je jednom spremala ispit iz dikcije i da je na snimanje donela skripte iz kojih je učila. Sedela sam zajedno s njom i iščitavala tekst i tako sam usavršavala svoju glumu i govor”, rekla je Mirka.

Izvor: republika.rs