Nestvaran bonus legao na Jokićev račun: Nikola Jokić ne zna šta će sa ovom cifrom – zaradio više nego iko pre

|

Srpski košarkaš Nikola Jokić nagrađen je za nestvaran rezultat koji je postigao sa “otpisanim” Nagetsima.

Jokić je čitave sezone praktično sam nosio Denver na svojim leđima. Nakon povreda Džamala Mareja i Portera Juniora košarkaška javnost u Americi otpisala je tim iz Kolorada. Potcenili su snagu Srbina, koji je još jednom dokazao da je ubedljivo najbolji igrač u ligi. Odigrao je sezonu iz snova, ostvario brojke koje nisu viđene u istoriji NBA i odveo svoj tim u plej-of najjače lige na svetu.

Kako i dolikuje, za to je dobio i bogatu nagradu. Naime, Jokić u ugovoru sa Denverom ima klauzulu po kojoj mu sleduje bonus u inosu od 534.484 dolara za plasman u plej-of NBA lige.

Nagetsi su bili šesti na Zapadu i u četvrtfinalu konferencije odmeriće snage sa Golden Stejt Voriorsima, a ako uspeju da eliminišu popularne “Ratnike” Jokiću sleduje novi bonus u istom iznosu.

Jokić je 2018. godine sa Denverom potpisao petogodišnji ugovor vredan 148 miliona dolara, a njegova zarada u sezoni 2021/2022 je 31.579.390 dolara, bez bonusa. Očekuje se da će Jokić na leto dobiti novi ugovor na pet godina, koji će biti najveći u istoriji NBA lige. Reč je o cifri od 241.000.000 dolara. To znači da će srpski as od sezone 2023/24. do 2027/28. zaraditi više nego iko ikada u ovom sportu.

Glavni favorit za MVP titulu će tako nadmašiti aktuelnog rekordera Janisa Adetokumba, koji u Milvokiju ima ugovor vredan 228 miliona dolara.

Izvor: kurir.rs