Nepogode, prljava kiša i grad bliže se Srbiji: 10 područja biće na udaru – Nadležni savetuju oprez

|

Jutro i prepodne u većem delu Srbije obeležava oblačno, toplo i veoma sparno vreme. Slaba kiša pada u delovima centralne i istočne Srbije. Sredinom dana očekuje se kratkotrajno razvedravanje, u većini predela i sunčani periodi, kaže meteorolog Đorđe Đurić.

Međutim, posle podne, a naročito pred kraj dana i tokom večeri očekuje se vrlo nestabilno vreme, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Biće idealnih uslova da ponegde bude i grmljavinskih nepogoda, uz obilne pljuskove, olujni vetar, a očekuje se i grad. Najveća opasnost od nepogoda očekuje se u Bačkoj, Sremu, Podrinju, Mačvi, Beogradu, u Šumadiji, na jugu Banata, u Braničevskom okrugu, Pomoravlju i u Podunavlju. Na nekim lokacijama očekuje se velika količina padavina, ponegde od 30 do 40 litara kiše po kvadratnom metru.

Zbog očekivanih grmljavinskih nepogoda, posle podne i uveče preporučuje se povećan oprez i izbegavanje boravka na kritičnim mestima. Oprez je neophodan i u saobraćaju.

Postepena stabilizacija vremena očekuje se kasnije tokom večeri, a tokom noći uslediće i prestanak padavina, a do narednog jutra padavina može biti samo još na istoku Srbije.

Iako će danas biti promenljivo vreme, očekuje se veoma toplo, ali i sparno. Maksimalna temperatura biće od 27 do 31 stepen, u Beogradu do 30 stepeni.

Izvor: kurir.rs