Nemica podelila račun iz marketa: Potrošila je 30 evra na 11 artikala – Ljudi je zbog jedne namirnice napali u komentarima

|

“Ovo je koštalo 29.38 evra”, napisala je jedna Nemica uz fotografiju 11 artikala iz lokalne samoposluge na svom Tviter nalogu. U kolicima je bilo par vrsta povrća, začin, grickalice i slajs lososa. Evo šta je tačno kupila:

Stavka koja je svima zapala za oko na računu je puter, koji je do skoro za kilogram išao i do 8,5 evra, dok smo se u Srbiji součavali sa zaključavanjem istog proizvoda.

Međutim, cena nemačkog putera naglo je opala, odnosno za skoro 30 odsto od decembra, zbog pada troškova proizvođača mleka, a očekuje se da će se to uskoro proširiti i na ostale proizvode.

Nakon objave Nemice počeli su da se ređaju raznoliki komentari. Bilo je onih koji su rekli da su cene realne, a većina se slaže da je losos i inače skupa namirnica.

“Pa, prestani sa lososom. Uzeće 7-9 evra od toga. Bosiljak verovatno košta oko 5-6 evra, a paprike i tikvice baš i nisu u sezoni, ako su naše biljke na balkonu i najmanji pokazatelj”, poručio je jedan Tviteraš dok se drugi nadovezao:

“Mediteranske grickalice… ko iseče svoj sir i prelije nekoliko začinskog bilja i ulja za isti proizvod plaća 3 evra manje”, smatra drugi korisnik pomenute društvene mreže.

Izvor: alo.rs