“Nalazimo se na raskrsnici – hoćemo li imati mir ili ne”: Predsednik Vučić o incidentima na Kosovu

|

Predsednik Srbije Aleksandaar Vučić se obratio javnosti povodom incidenata na Kosovu. On je, gostujući u “Dnevniku” govorio o hapšenju trojice pripadnika tzv. kosovske policije na teritoriji centralne Srbije, kao i odluci Prištine da zabrani ulazak srpske robe na Kosovo i Metohiju.

“Nekoliko stvari je važno da kažemo. Nalazimo se na raskrsnici, hoćemo li imati mir ili ne. Postoji jedan čovek na Balkanu koji ga ne želi. Reč je o Aljbinu Kurtiju. Uvek tražim kompromise, plašim se da smo prešli rubikon i da će teško biti preći u mir. Kada kažete da Kurti zbog hapšenja policajaca uvodi zabranu uvoza srpske robe. Prema propisima, to ne možete i ne smete da radite. Time pokazujete da želite da iznurujete glađu narod na severu KiM, bez hrane, peciva, kao i da ih ostavite bez lekova. Time pokazuju nameru da zauvek proteraju srpski narod sa severa KiM. Šest osoba srpske nacionalnosti je upucano, ni jedan Albanac. To se dešava samo Srbima”, rekao je Vučić i napomenuo:

“Ne zaboravite da cela kriza počinje onog trenutka kada neko donosi odluku da ide na izbore za koje se znalo da neće biti legitimni. Imali smo tešku noć da smirujemo ljude na severu KiM. Imate jedan deo njih koji bi pre protiv države Srbije nego protiv Prištine, ali njih je malo, manje od jedan od odsto. Ja im kažem znate li koliko sam vam života spasio”, dodao je on.

Izvor: mondo.rs