Nakon 30 stepeni, sneg stigao u Srbiju: Zabelela se omiljena planina, ali i još jedan deo zemlje

|

Temperatura je juče u poslepodnevnim časovima naglo pala u većini delova Srbije, a u regionu je čak i zavejalo. Građani javljaju da su snežne pahulje jutros primećene i na Iriškom vencu. Kako se vidi na snimku objavljenom na stranici serbialive_novisad, sneg provejava i na Fruškoj gori.

Kolovozi su mokri, a pahulje se zadržavaju na tlu. Za danas je na pojedinim planinama najavljen i sneg.

Jaka kiša tokom jutarnjih sati na teritoriji Zapadne Srbije prešla je u susnežicu i sneg, a snežni pokrivač već se formirao na Zlatiboru.

“Čitali smo sve vreme prognozu i znali za zahlađenje, ali snežne padavine zaista nismo baš očekivali”, kažu meštani.

Na Zlatiboru su obeleli pašnjaci i livade, snega od par centimetara ima i na pojedinim delovima kolovoza, kaže za RINU Jovan Nikolić ko su snežne padavine zatekle na putu od Čačka do Prijepolja.

Duvaće umeren zapadni i severozapadni vetar, krajem dana u pojačanju. Jutarnja temperatura od 6 do 12°C, maksimalna dnevna od 8°C u zapadnim do 17°C u južnim predelima Srbije.

U Srbiji će u četvrtak oblačno i hladno sa kišom i pljuskovima, na planinama sa snegom. U petak i u subotu biće promenljivo oblačno, u većini predela suvo, na jugu sa kišom, na višim planinama sa snegom. U nedelju kiša u većini predela, uz jak severozapadni vetar. Maksimalna temperatura do kraja nedelje biće uglavnom od 11 do 17 stepeni.

Izvor: kurir.rs