Morska “neman” opekla dečaka (9) u Grčkoj: Izgleda kao meduza, lepim bojama privlači decu da joj priđu

|

Devetogodišnji dečak kojeg je morska anemona ubola za nogu u Kalamakiju u Korintu prebačen je u bolnicu u Korintu. Dečak je izašao iz mora u nesnosnim bolovima, od uboda morske anemone u morskom području Kalamaki. Prevezen je u bolnicu u Korintu na odgovarajući tretman, a zatim je vraćen kući, prenosi Korintos TV.

Ova informacija preneta je i u Fejsbuk grupi Grčka info, u kojoj turisti sa Balkana razmenjuju informacije najrazličitijeg spektra.

Prema navodima grčkih medija, ova anemona je neprijatelj broj jedan letnjeg odmora jer ukoliko vas opeče moraćete u bolnicu po injekciju kortizona.

Inače, morska anemona izgleda kao meduza i ima mnogo boja. Svojom lepotom privlači decu, pa kada je sretnu u plitkim vodama požele da se „igraju” sa njom. Međutim, ovo stvorenje nije samo mesožder, već je i agresivno. Zbog svoje anatomije, anemone ne mogu lako da se kreću, pa zavise od hrane koja će im se uplesti u produžene pipke.

U nekim komentarima ispod objave složili su se da “užasno peče” kada te dodirne ova morska životinja, koja je srodna meduzama, koralima i hidrama.

“Kao dete provodila sam vreme na Braču, u Hrvatskoj i mogu reći da mnogo peče kada te dotakne. Bile su po stenama u vodi i sećam se koliko sam ih se plašila”, “Moju prijateljicu opekla je jedna prošle godine u Kušadasiju, jezivo je izgledala opekotina”.

Izvor: nova.rs