Miroslav Ilić otkriva sve o počecima na estradi: Prisetio se velikana narodne muzike – Šaban, Džej, Tozovac, Marinko i ja smo se družili

|

Miroslav Ilić iako će uskoro da proslavi 50. godina karijere, nikako ne zaboravlja kako je sve počelo, kao ni druženja s velikim imenima muzičke scene koja više nisu sa nama. On je gostujući u jednoj emisiji otkrio kakvi su mu planovi za budućnost.

– Nisam znao da ću ovoliko dugo opstati u ovoj džungli od zanata. Mislio sam da će to trajati godinu po godinu… Mnogo sam razmišljao o tome da li ću doživeti penziju kao pevač i eto, danas slavim 50 godina. Mislim da sam ostavio nešto lepo iza sebe – rekao je Miroslav, pa se i dotakao velikog koncerta koji je vremenom postao tradicija.

– Dan koncerta je uvek bio taj deseti novembar. Kada sam razmišljao o tih jubilarnih 50 godina, dopala mi se ideja da to bude Sava centar… Oduvek sam želeo da ti koncertu postanu tradicija i zaista jesu, i na to sam veoma ponosan. Takav projekat, iako ne volim tu reč, mora da radi neki „mangaš”, ne može to svako – kaže on.

On se zatim setio i druženja sa Šabanom Šaulićem, Tozovcem, Džejom, kao i Marinkom Rokvićem, s kojima je, kako on kaže, bio pravi ortak.

– Svi smo mi bili ortaci. Bilo je varnica, ali nikada nije bilo svađa koje su pretile da ugroze naše prijateljstvo. Marinko, Šaban, Tozovac, Džej i ja smo se družili na jedan specifičan način. Imali smo naš „Bermudski trougao”, tri restorana gde smo se svi kretali. Ako ste hteli tezgu, neki tekst ili kvalitetnu pesmu, sve ste to mogli da nađete tu – otkriva Ilić.

Na veliko iznenađenje mnogih, ispričao je koju mu je poruku ostavio Đorđe Balašević.

– Jedna od mojih ikona za koju imam i dokaz, jeste album Đorđe Balaševića „Rani mraz”, posveta je tu, piše: „Mikiju Iliću, poslednjem gospodinu među ovim gradskim seljacima, voli te tvoj Đole” – rekao je Miroslav u jednoj emisiji.

Izvor:24sedam.rs