Mirka i Vujadin šire srpske običaje na Kipru: Glumica opisala kako se u njihovoj porodici proslavlja Božić

|

S obzirom na činjenicu da poznati par mnogo putuje zbog prirode Vujadinovog posla, ovu skladnu porodicu praznici zatiču u raznim državama. Ovog puta, to će biti na Kipru.

“Božić proslavljamo na Kipru, i to bogatiji za dva člana porodice: četvrto dete i kucu, koju smo nedavno usvojili. Vujadin nema utakmice, pa ćemo biti svi zajedno kod kuće. U kojoj god zemlji da živimo, uvek spremimo bogatu srpsku trpezu i na stolu se nalaze sva tradicionalna jela. Ako namirnice za naše specijalitete ne možemo da pronađemo u radnjama u inostranstvu, donesemo ih iz Srbije”, kaže Mirka, koja svoju decu od malih nogu uči da poštuju srpsku tradiciju:

“Na Božić ustanem pre svih da zamesim česnicu. Doskoro sam stavljala više novčića u nju da se nijedno dete ne bi ljutilo. Sada su deca malo razumnija, pa stavim samo jednu paricu. Na Kipru se družimo sa Srbima, pa ćemo imati i položajnika, a i naši klinci će biti kod porodičnih prijatelja. Cele godine ih učimo da treba da budu dobri kako bi kuća u koju oni budu prvi ušli na Božić bila čestita”, rekla je Mirka Vasiljević.

Izvor: alo.rs