Otkriveno ko se krije iza sramnog ponašanja prema Đokoviću: Sve potiče od jednog čoveka

|

Drama oko prvog reketa sveta ne prestaje. Novak Đoković nije direktan krivac za hajku koja je nastala oko njegovog učešća na predstojećem Australijan openu, a Simon Hering, novinar švajcarskog “Argauercajtunga” tvrdi da ga australijski političari koriste kao igračku.

Navodi se da je glavni “organizator” niko drugi do Skot Morison, premijer Australije. Premijer Australije nalazi se na najnižem stepenu popularnosti otkad je preuzeo funkciju. Naime, Morison je na “lošem glasu” među narodom zbog nekoliko poteza kojim je pokazao da je nesposoban i neodlučan lider.

Zbog svega toga, sramni potez u vidu hajke na najboljeg sportistu sveta Morison je “oberučke” prihvatio, prvo jutrošnjim navodima da će ga “spakovati prvim avionom nazad”, a onda i tretmanom na aerodromu koje traje više od tri sata.

“Moj pogled na sve je da bilo ko ko traži ulazak u Australiju, mora da bude u skladu sa našim zahtevima. Novak Đoković, kad stigne u Australiju mora da pokaže prihvatljiv dokaz kako bi imao iste putne aranžmane kao i ostali putnici. Čekamo da se pojavi i kakve će nam dokaze podneti da to podrži. Ako taj dokaz nije dovoljan, neće biti tretitan drugačije i biće poslat narednim avionom nazad kući. Ne bi trebalo da bude posebnih mera za Novaka Đokovića. Ni za koga”, poručio je Morison.

Izvor: blic.rs