Ministarka Darija Kisić na meti pretnji i uvreda Tviteraša: Osvanula jeziva poruka na mreži

|

Na društvenoj mreži Tviter upućene su pretnje i uvrede ministarki za brigu o porodici i demografiju Dariji Kisić. Naime, poruka ministarki upućena je kao reakcija na vest portala N1.

“J*bem li ti mrtvu majku, k*rvetino bosanska! Mrš nazad u vukoj*binu”, piše u ovoj objavi uz koju je dodata izjava ministarke o protestima opozicije, u kojoj komentariše organizatore današnjeg protesta.

Podsetimo, opozicija je za danas organizovala proteste protiv nasilja. Organizatori protesta su naveli da zahtevaju “momentalnu odgovornost onih koji sa pozicije vlasti decenijama proizvode nasilje” i dodali da pružaju punu podršku centralnom protestu u Beogradu “Srbija protiv nasilja” koji će istog dana i u isto vreme biti održan ispred Doma Narodne skupštine, ali i u Novom Sadu, Kraljevu, Požegi.

Organizatori su ponovili zahteve koje je deo opozicionih partija uputio vlastima, odnosno smenu Saveta REM, gašenje štampanih medija i tabloida koji “objavljuju lažne vesti i podmetačine” i kontinuirano krše novinarski kodeks, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi koje “sluđuju građane, truju i promovišu nasilje” i hitno ukidanje rijaliti programa koji “promovišu nasilje, nemoral i agresiju”.

Zahtevaju i institucionalnu odgovornost i smenu ministra policije Bratislava Gašića, direktora BIA Aleksandra Vulina i ministra prosvete Branka Ružića, “jer su direktno odgovorni za urušeni sistem i neadekvatno reagovanje nadležnih” i hitno zasedanje Skupštine na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade i bezbednosna situacija u zemlji.

Izvor: novosti.rs