“Mani me Srbovanja iz dijaspore” – Žestoka rasprava dve Srpkinje, jedna živi u inostranstvu i kuka: “Dođi da živiš pa ćeš da vidiš”

|

Na društvenoj mreži Tviter se pokrenula prava rasprava zbog toga da li je život bolji u inostranstvu ili u Srbiji.

Devojka iz Srbije na Tviteru je prenela iskustvo svoje koleginice koja je otišla u Norvešku za boljim životom i koja je rekla da svoj život nije zamišljala tako da bude “stalno umorna”. To je dalo povoda da se stvori prava debata ispod objave na pomenutoj društvenoj mreži.

“Da citiram svoju dragu koleginicu koja je otišla pre 7 godinica u Norvešku: ‘nisam zamišljala svoj život da budem stalno umorna'”, stajalo je u objavi. Objasnila je da njena koleginica blista u inostranstvu i da je to izjavila dok je živela u Srbiji. Druga devojka je pokušala da ispriča kako se njena priča totalno razlikuje i da je u Beogradu bila srećna, dok joj je u zemljama zapadne Evrope bio “užas”.

Devojka koja je objavila Tvit je žestoko reagovala na to, pa joj je odgovorila:

“Joj, manite me Srbovanja iz dijaspore, hvala. Barem ne ispod mog tvita”. To je dodatno pokrenulo raspravu. “Manite i vi mene sanjanju o Zapadu, tvitujući iz Beogradskih kafića. Srbadija misli napolju samo izađes iz stana i nabereš pare i svuda je cveće i sve je roze. Jeste, kad odeš kao turista. Dođi da živis pa se lako vrati ako ti ne valja”, odgovorila je devojka koja je rekla da je u Beogradu “blistala.”

Raspravi su se pridružile i uvrede pa je devojka koja je zagovarala život u inostranstvu odgovorila: “Važi. Sad pali kad ne razumeš uljudan jezik, iliti: čibe!”

Izvor: mondo.rs