Majka sa dvoje male dece primorana da se hitno iseli iz stana i plati kaznu od 5.300 evra: Sve iz jednog bizarnog razloga

|

Da neverovatnih sudskih slučajeva sa tržišta nekretnina ima širom sveta, dokazuje i jedan iz Beča. Naime, jedna majka i njena dva sina moraju da se isele iz zgrade jer su susedima deca bila preglasna, pa su odlučili da podnesu tužbu.

Stariji bračni par tvrdio je da buka ostavlja negativne posledice na njihovo zdravlje, da imaju ubrzane otkucaje srca i bolove u stoamku.

“Par u dobi od 75 i 78 godina živi u svom stanu već oko 30 godina. Nakon podnošenja tužbe 2022. mlada majka nije promenila svoje ponašanje”, stoji u odluci suda, prenosi Fenix magazin.

Iako je majka tvrdila kako je sasvim normalno da su tako mala deca glasna i da galame, sud je odredio da sa svoja dva sina mora da napusti stan u roku od 14 dana i plati troškove sudskog postupka od 5.327 evra.

Mlada majka kritikovala je činjenicu da bi prisilno iseljenje bio ozbiljan poremećaj u životu njene dece.

Moraju da promene vrtić i školu, a gube i prijatelje. Na dalje, nema načina da pronađe novi stan ili da nađe smeštaj negde drugde sa svojom decom u tako kratkom vremenskom roku. Sudski raskid ugovora o kiriji je pravosnažan i mlada porodica se suočava s neizvesnom budućnošću.

“Presuda je apsolutna sramota, kako možete tako postupati protiv dvoje male dece?” pitala je majka, ali odgovora nema.

Izvor: blic.rs