“Birajte prave lekare”: Oglasila se devojka kojoj su doktori izvadili tumor od 25 kilograma – Svetlana ima važnu poruku za sve

|

Tim Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije u petak je izveo nesvakidašnju operaciju kod 22-godišnje devojke, koja je u Višegradsku prebačena iz opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici. Time što joj je izvađen tumor prečnika 70 centimetara i težak 25 kilograma spasen joj je život, ali i sačuvani organi za reprodukciju, koji će joj jako značiti, budući da je vrlo mlada.

“Želela bih ovim putem zaista da zahvalim doktoru Stefanoviću i celom timu koji je radio na ovom mom slučaju, zapravo, zbog njih sam ja danas i živa”, kaže Svetlana.

Iako je tešku operaciju imala pre samo dva dana, a ima i masku na licu, 22-godišnja Svetlana iz Rume ne skida zadovoljni osmeh sa lica. U razgovoru za Dnevnik htela je da pozdravi porodicu i prijatelje, da poruči da je u sigurnim rukama, i da nakon svega što je dozvolila, a na sreću preživela, uputi i važnu poruku.

“Želela bih da pošaljem poruku svima, kako mladima tako i starima, nije bitno za godine, proveravajte svoje zdravlje, idite kod lekara, birajte prave lekare”, poručila je Svetlana.

Prof. dr Aleksandar Stefanović objasnio je da je tumor pripadao levom jajniku, dok su ostali organi bili u upalnom procesu.

“Morao je prvo da se isprazni taj tečni deo tumora, ostao je samo čvrst, da bismo mogli da ga izvadimo na rez”, objasnio je prof. dr Stefanović.

Tim lekara iz Višegradske uspeo je da spase još jedan mladi život, ali i da sačuva desni jajnik i matericu, za neki budući novi život.

Izvor: rts.rs