Ljudmila zbog ljubavi prešla u islam: Razvela se, ali Bajram i dalje proslavlja – U ispovesti otkrila šta joj nedostaje

|

Ruskinja Ljudmila je pre 10 godina upoznala Nedima Babića. Napustila je dotadašnji život, preselila se u Bosnu i Hercegovinu i udala se za njega, prenosi Srpskainfo. Posle izvesnog vremena se razvela, ali je nastavila život u Sarajevu.

Ruskinju vedrog lica u Sarajevo je dovela ljubav, ali ju je u gradu na Miljacki i zadržala ljubav koju je razvila prema ovom gradu u kojem je prijatelji i poznanici osloviše sa “Mila“.

Ljudmila je u razgovoru za Anadoliju ispričala da je stupanjem u brak s muslimanom počela više da istražuje o toj veri i da je nakon izvesnog vremena shvatila da želi da postane muslimanka.

“Pre osam godina sam otišla u džamiju na teravih namaz. Bila je to 27. noć ramazana i tad još nisam bila prešla na islam, već sam želela vidjeti taj ambijent i osetiti tu atmosferu. Planirala sam da sednem na ćošak džamije i posmatram vernike dok se klanjanju ali srela sam tamo prijateljicu i ona me pozvala da sednem pored nje. Rekla mi je da pratim i radim sve ono što ona bude radila tokom namaza. Bila sam uzbuđena kada je namaz počeo. Nisam mogla zaustaviti suze kada sam činila prvu sedždu. Bile su to snažne emocije i osećaji. Shvatila sam da je to ono što sam tražila”, ispričala je Ljudmila.

Dodala je da je odmah posle namaza izgovorila kelime šehadet i tako postala muslimanka. Istakla je da neće nikada zaboraviti uzbuđenje koje je osetila tokom prvog Bajrama.

“I danas posle osam godina dočekujem taj praznik sa puno ljubavi”, poručuje ona uz čestitke svim muslimanima.

Izvor: blic.rs