Kostinoj majci sud zabranio da prilazi i komunicira sa dečakom ubicom: Ocu produžen pritvor

|

Viši sud u Beogradu produžio je pritvor ocu K.K. iz Osnovne škole Vladislav Ribnikar, a njegovoj majci koja je takođe obuhvaćena optužnicom koja je juče podignuta, zabranil da mu ubuduće prilazi, sastaje se i komunicira sa dečakom, jer je on predložen kao svedok u optužnici.

Ocu dečaka pritvor je produžen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično delo, kao i zbog toga što bi uznemirenje javnosti moglo da utiče na nesmetano vođenje krivičnog postupka.

“Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu donelo je dana 11.10.2023. godine rešenje kojim je prema okrivljenom produžen pritvor, a koji mu po tom rešenju može trajati najduže 30 dana”, stoji u saopštenju Višeg suda u Beogradu i dodaje:

“Istim rešenjem, prema okrivljenoj određena je mera zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenim licem, kojom joj je zabranjeno da prilazi, sastaje se ili komunicira sa dečakom, te je istovremeno upozorena da se prema njoj može odrediti teža mera ukoliko prekrši izrečenu zabranu”, objašnjeno je u saopštenju suda.

Ocu dečaka ubice na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti, dok je okrivljenoj majci na teret stavljeno izvršenje krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

“Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja”, saopštili su iz suda.

Izvor: kurir.rs