Kosta stavio metak u majčin uložak kako bi policija našla njen DNK? Proučavao medicinsku literaturu da bi naudio majci

|

K. K. (14), dečak-ubica koji je 3. maja u beogradskoj školi “Vladislav Ribnikar” lišio života devetoro đaka i čuvara škole, a ranio još šest osoba, pre zločina je smislio detaljni plan kako da se osveti majci, saznaje Republika.

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović u utorak je obelodanio optužnicu po kojoj je na jednom od metaka koje je dečak ispalio nađen DNK njegove majke, ali izvor “Republike” blizak istrazi otkrio je šokantan detalj koji dokazuje svojevremeno pisanje pomenutog medija da je Kosta majku zapravo mrzeo.

On je još 1. maja iz očevog neobezbeđenog kofera uzeo dva pištolja, zbrojevku i rutger, i šest okvira s pripadajućom municijom. Dosadašnja istraga je utvrdila da je masakr planirao do najsitnijih detalja, a posebno mu je bilo važno da se osveti majci. Budući da je natprosečno inteligentan, proučavao je medicinsku literaturu i istraživao kako bi najviše mogao da joj naudi”, kaže izvor pomenutog portala.

Iz knjiga za studente Medicinskog fakulteta je saznao da se jedna od najvećih koncentracija DNK tragova nalazi na intimnim delovima tela.

“Tada mu je sinulo da jedan od metaka stavi u majčin iskorišćen uložak, a potom ga vrati u prvi okvir iz koga je planirao da otvori vatru u školi. Logično je pretpostavio da će te čaure, nađene odmah pored vrata u kabinetu istorije, policija prve primetiti i uzeti kao dokazni materijal”, objašnjava gore pomenuti izvor.

Podsetimo, K. K. je tokom jednog od prvih razgovora sa socijalnim radnicima rekao da mu je jedan od glavnih ciljeva bio da naudi majci.

“Dodao je da mu nije žao što je pobio drugove i čoveka iz obezbeđenja, ali da mu najviše nedostaje što ne može da vidi kako mu majka pati. Pojasnio je i da je u jednom trenutku razmišljao da odustane od krvavog pira, međutim, tada mu je prišao školski čuvar, uspaničio se jer je verovao da je provaljen i počeo je da ubija”, ispričao je sagovornik Republike.

Tužilac Stefanović je na konferenciji za medije rekao da je Miljanin DNK nađen na jednoj od čaura nađenih u “Ribnikaru”. Precizirao je da je reč o projektilu iz zbrojevke i da je majka optužena za neovlašćeno držanje municije i da tužilaštvo za nju traži dve i po godine zatvora.

Izvor: republika.rs