Iskustvo jednog nesuđenog mladoženje: Budite oprezni kada tražite ženu iz Albanije

|

Muškarac koji nije hteo da otkriva svoj identitet jer ga je sramota što je prevaren, upozorio je sve one koji bi da nevestu potraže u Albaniji. Čovek tvrdi da je dao 2.500 evra za Albanku koju je video samo na fotografiji.

“Upozorio bih sve koji razmišljaju da preduzmu ovaj korak, da obrate pažnju, da im se ne dogodi ono što se meni desilo”, kaže nesuđeni mladoženja, objašnjavajući kako je došlo do toga da bude prevaren.

“Mnogi ljudi iz mog i susednih sela oženili su Albanke i veoma su zadovoljni njihovim ponašanjem i odnosom prema porodici. Želeći da i ja dovedem u kuću takvu ženu, pronašao sam posrednika koji mi je tražio 3.000 evra za svoje usluge. Imao sam samo 2.500 evra, koliko sam mu dao, i dogovorili smo se da mu ostatak dam kada obavi posao. Moj posrednik vratio se iz Albanije sa slikom devojke. Dopala mi se, pa smo otišli po nju. Kada smo došli u njihovu kuću, porodica mi je pokazala drugu devojku, sa vidljivim hendikepom, govoreći da je devojka sa fotografije trenutno u drugom gradu kod rođaka”, započinje priču ovaj muškarac i otkriva dalje:

“Dogovorili smo se da dođemo opet za dve nedelje, ali u međuvremenu me je pozvao posrednik rekavši mi da se porodica mnogo uvredila i da mi neće dati devojku, niti će mi vratiti novac. Posrednik je ponudio da mi pronađe drugu devojku, naravno, uz doplatu, ali budući da sam izgubio poverenje u njega, nisam pristao na njegov predlog”, završava priču nesuđeni mladoženja.

On dodaje da njegov slučaj nije usamljen i da sumnja da je reč o organizovanoj šemi prevare, ali budući da stvar ne može da prijavi policiji, ostaje mu da se pomiri sa gubitkom novca i šanse da osnuje porodicu.