Glumac Radoš Bajić: Gosti su počeli sifonima da nas gađaju i lome zidove hotela – problemi na svadbi Dušana Kovačevića

|

Iako se retko pojavljuje na javnim događajima, Nada Kovačević, supruga Duška Kovačevića, uvek privuče pažnju. Na njihovom venčanju pre mnogo godina svirao je glumac Radoš Bajić, a nastup se završio raspadom benda, što je ispričao u ispovesti.

“Pošto nakon predavanja nismo imali gde da idemo, Ristovski, Bogdan Diklić, Slavoljub Fišeković i ja smo ostajali u slušaonici i satima uz moju harmoniku muzicirali i pevali. Ubrzo smo osnovali orkestar, koji smo nazvali po početnim slogovima naših imena i prezimena – Radilafi. Dakle, RA – Radoš, DI – Diklić, LA – Lazar i FI – Fišeković”, ispričao je Bajić.

Dve godine su svirali pod svadbama, ali je kraj bio kao na filmu.

“Blistava karijera našeg studentskog orkestra završila se prilično neslavno. Mladoženja Dušan Kovačević, danas ugledni dramski pisac i akademik, angažovao nas je da mu sviramo na svadbi u čuvenom hotelu “Elektro-Vojvodina” na Iriškom vencu, na kojoj je bilo preko 500 zvanica. Na svadbi koja je bila kruna karijere Radilafa nismo se proslavili. Jedno vreme smo se držali dobro dok se svatovi, veseli Sremci koji su više pili nego jeli, nisu raspomamili i uz pesmu počeli punim sifonima da gađaju i l0me velike staklene zidove hotela. Sećam je da je mladoženja Duško Kovačević dotrčao do mene, koji sam bio kapelnik, i rekao mi je: “Momci, kupite instrumente i pojačala, ako ne prestane muzika – ovi će da polu.paju sve živo!”, prisetio se glumac.

Izvor: kurir.rs