Gledaju nas kao došljake koji hoće da im uzmu posao: Slobodan otišao na u Ameriku za boljim životom, pa se susreo sa problemima

|

Kao i većina građana Srbije, i Slobodan je zbog boljeg života napustio domovinu i preselio se u Ameriku. U svojoj kolumni za Politiku, on je opisao svoje iskustvo života i rada i dalekoj zemlji, zašto nas Amerikanci doživljavaju kao došljake i kako to da ne znaju gde se na karti nalazi Srbija.

“Ovde nas tretiraju kao došljake koji hoće da im uzmu posao, parče zemlje i parking. A posao je često onaj koji ne žele da rade ili onaj koji mi radimo bolje. Parče zemlje doživljavaju kao svoj Bogom dan dan, a u stvari su ga surovo oteli od onih koji su ga kasnije smestili u rezerve. Dajem im pravo na parking mesto, a poludim kad mi ga neko uzme ispred nosa ako dođe kasnije”, piše Slobodan i dodaje:

“Ovde naše tvrdo isticanje ozbiljno podriva naš autoritet jer nas automatski svrstava u manje vredne u njihovim očima. Smatraju da su naše sposobnosti inferiorne jer ne možemo da ubodemo to prokleto “R“ na način na koji oni misle da treba ili apsolutno nepotrebno “the“, koje stavljamo svuda, ali ne gde treba”, piše Slobodan.

On dodaje da mnogi u Americi ne znaju gde je tačno Srbija na karti sveta.

“Ovde misle da smo iz tamo neke zaostale zabiti zvane ili Sabirija pa nas pitaju je l’ to na dalekom istoku ili na Bliskom istoku? A kad im pokažemo na mapi, shvate da ni Evropu nisu savladali”; zaključuje Slobodan.

Izvor: mondo.rs