Gimnazijalac našao novčanik pun para: Vlasnika je odmah pronašao, a evo kako je on reagovao

|

Oliver Stojanović (16), gimnazijalac iz Vladičinog Hana, pronašao je novčanik sa dokumentima i parama u lokalnom autobusu. Pored ličnih isprava u novčaniku je bilo i mesečne karte, kao i 22.000 dinara.

Oliver se nijednog trenutka nije dvoumio, već je vratio sve vlasniku. Vlasnik novčanika je iz sela Mazarać kod Vranja, koji je zaposlen u jednom vranjskom preduzeću.

– Krenuo sam u školu u Vranje, autobusom u 8.20 ujutru. Seo sam pozadi, a tokom vožnje su na jednoj od stanica ušla tri muškarca. Sedeli su na sedištima pored mene. Ništa nisam primetio, a tek kad je trebalo da izađem, video sam da je na sedištu novčanik. Nisam imao prvi čas u Gimnaziji, pa sam samo pogledao dokumenta i pozvao svog oca – rekao je ovaj mladić.

Kako kaže, ocu je samo fotografisao ličnu kartu iz novčanika kako bi pronašli muškarca koji je vlasnik.

– Uspeli smo da dođemo do vlasnika i stupimo u kontaktsa njim. Našli smo se ubrzo i predao sam mu sve. On je samo pogledao dokumenta, novac nije ni brojao. Pružio mi je 2.000 dinara uz veliku zahvalnost – kaže ovaj učenik Gimnazije “Bora Stanković” u Vranju, i dodaje da smatra da bi svako postupio kao on.

Njegovo ponašanje i poštenje pohvali su i meštani koji putuju ovim autobuskim prevozom.

– Dečak je zaslužio svaku pohvalu i primer je svojim vršnjacima, ali i svima drugima kako treba postupati u ovakvim i sličnim situacijama – rekao je jedan od stalnih putnika na relaciji Vladičin Han-Vranje.

Izvor: blic.rs