Egipatski milijarder stiže u Srbiju: Razmatra nekoliko lokacija na kojima će nići luksuzni kompleksi i vile

|

Naser Abdel Latif jedan je od najvećih egipatskih investitora. Sada je odlučio da uloži stotine miliona evra u Srbiji, a njegovi saradnici uveliko traže najbolje lokacije u Šumadiji i na jugu Srbije na kojima bi se gradili luksuzni hotelski kompleksi sa privatnim vilama.

Latif je vlasnik najskupljih hotela u Egiptu i u svom vlasništvu ima četiri hotela pod svetskim brendom “Riksos”, a skoro je potpisao ugovore i sa lancima hotela “Ric Karlton” i “Meriot”. Za sada se još uvek ne zna koja od ovih franšiza bi došla u našu zemlju.

Muftija Mustafa Jusufspahić potvrdio je informaciju da je egipatski milijarder zainteresovan za Srbiju kao destinaciju koji je sa delegacijom Grada Niša boravio u Šarm el Šeiku, gde je, između ostalog, potpisan sporazum o saradnji dva grada.

“Jedan od najvećih, možda čak i najveći investitor iz Egipta, Naser Abdel Latif pokazao je da je veoma zainteresovan za ulaganja u Srbiju. Njegov posao je da investira, a Srbija je pokazala da je vredna za investicije i da su poslovi u našoj zemlji veoma profitabilni“, objasnio je muftija, koji je jedan od najboljih poznavalaca srpsko-egipatskih odnosa.

Naser Abdel Latif je u Egiptu izgradio dva rizorta “Riksos”, jedan za porodični odmor i drugi za sve starije od 16 godina. On ima hotele u Šarm El Šeiku, Hurgadi, Kairu, Aleksandriji, Suecu.

Izvor: mondo.rs