Đaci od 10 godina doneli neočekivanu odluku: Učiteljica im dala anketni listić u vezi izleta – Čim su videli cenu, jednoglasno se složili

|

Majka učenika četvrtog razreda jedne beogradske osnovne škole (identitet poznat redakciji Blica), ispričala je jednu neobičnu situaciju u vezi sa školskim izletom. Naime, učiteljica im je nedavno podelila anketne listiće koje treba proslediti roditeljima, a u vezi sa jednodnevnim izletom. Anketni listići inače služe kao orjentacija koliko bi đaka bilo zainteresovano za sprovođenje ekskurzije.

Međutim, tom prilikom desilo se nešto neočekivano. Naime, videvši cenu jednodnevnog izleta koja je iznosila čitavih 5.000 dinara za obilazak jednog mesta u Vojvodini, desetogodišnja deca su donela jednoglasnu odluku da ne žele izlet po toj ceni. Oni su učiteljici istog trenutka vratili papiriće.

Kako priča majka jednog od učenika, u razredu je počelo negodovanje zbog cene, jer su deca smatrala da je 5.000 dinara previše za jednodnevni izlet. Ono što iznenađuje je činjenica da se radi o desetogodišnjacima.

“Nisam mogla da verujem da su deca ovako odreagovala. Da imaju takvu svest, to je neverovatno”, kaže Beograđanka.

Kako dodaje, kada je veliki odziv učenika, roditelji uglavnom šalju svoju decu na izlete, ekskurzije, rekreativne… kolika god da je cena, da se njihovo dete ne bi “izdvajalo od ostale dece”.

“Tako i ja najčešće postupam. Ali, da je ovo puno para za jedan dan, zaista jeste! Zato me je pozitivno iznenadila rekacija dece”, ispričala je ova majka za pomenuti list.

Deca su u ovom sljučaju praktično sama donela odluku i olakšala dilemu i roditelje oslobodila nepotrebnih troškova.

Izvor: blic.rs