Delfini pregazili Crnogorce: Srpski vaterpolisti otvorili vrata četvrtfinala SP i napravili ozbiljan korak ka Parizu

|

Vaterpolisti Srbije savladali su Crnu Goru sa 14:6 u drugom kolu grupe C na Svetskom prvenstvu koje se održava u Dohi i otvorili su širom vrata četvrtfinalu, a time su napravili ozbiljan korak ka obezbeđivanju vize za Olimpijske igre.

Srbija sada nakon dva kola ima maksimalne dve pobede i u poslednjem kolu će igrati protiv Sjedinjenih Američkih Država, gde bi trebalo da potvrde prvo mesto i direktan plasman u četvrtfinale.

Delfini su sjajno započeli meč, već u prvoj deonici su dali do znanja rivalima iz Crne Gore da se na ovom meču neće ništa pitati. Odbrana je bila odlična, a i napad je išao sjajno, čak je vođstvo moglo da bude i ubedljivije od početnih 4:0 da su iskorišćeni neki ziceri koje su još imali naši Delfini.

Viktor Rašović je otvorio goleadu, zatim se nadovezao i njegov brat Strahinja, a onda i Dušan Mandić i Đorđe Vučinić i Srbija je u finišu prve deonice bilo 4:0. Crna Gora je pred kraj prve deonice uspela da smanji prednost na 4:1, ali je Srbija nastavila da igra sjajno i u drugom periodu igre i sačuvala je razliku od tri gola.

Crna Gora se početkom treće deonice približila na dva gola razlike posle gola Vidovića sa peterca, ali to je bio poslednji trzaj “Ajkula”, jer je usledila ozbiljna serija naših reprezentativaca, koji su se do kraja treće četvrtine odlepili na +5 i meč je već tu bio rešen.

Raspucao se u nastavku Dušan Mandić, prednost Delfina je otišla i na +6 u četvrtoj četvrtini i samo je bilo pitanje kojim će rezultatom meč biti završen.

Delfinima sada sledi dan odmora, a zatim u petak od 15.30 igraju protiv SAD za potvrdu prvog mesta i četvrtfinala. Prethodno je u našoj grupi Amerika savladala Japan sa 18:5.

Srbiji polufinale i matematički osigurava vizu za Pariz, a postoji šansa da i četvrtfinale bude dovoljno, ukoliko u konačnom plasmanu budemo bolje plasirani od Hrvatske, Crne Gore, Italije i Rumunije, koje još nisu obezbedile vizu za Olimpijske igre.

Izvor: telegraf.rs