Delfini dobili novog selektora: Poznato ko će voditi Srbiju

|

Reprezentacija Srbija dobila je novog vaterpolo selektor. Na predlog Stručnog saveta, upravni odbor Vaterpolo saveza Srbije je na večerašnjoj sednici u Beogradu imenovao Uroša Stevanovića za saveznog selektora muške seniorske reprezentacije koji je aktuelni trenera Radničkog iz Kragujevca.

On će zameniti Dejana Savića koji je 1. oktobra podneo ostavku. Uroš Stevanović biće treći selektor srpske reprezentacije posle Dejana Udovičića (2006-2012) i Dejana Savića (2012-2022). Uroš Stevanović (40)je kao veoma mlad započeo bavljenje trenerskim poslom u Crvenoj zvezdi. Radio je i sa mlađim kategorijama Partizana, a bio je i pomoćnik Igoru Milanoviću u seniorskom timu.

On je kao pomoćni trener osvojio zlato 2011. i bronzu 2007. godine u Ligi šampiona. Vodio je samostalno tim crno-belih 2012. kada su osvojili Super kup. Sa Partizanom ima tri prva mesta u prvenstvu i Kupu Srbije. U timu Radničkog je od 2013. sa kojima je igrao četiri puta u finalu nacionalnog kupa i slavio dva puta.

2007. bio je selektor ženske seniorske i juniorske reprezentacije. Od 2014. do 2018. nalazio se na poziciji saradnika Dejana Savića, i baš tada je Srbija na Olimpijskom igrama osvojila zlato, tri titule prvaka Evrope, jedan naslov u Svetskom kupu i četiri Svetske lige. Bio je i deo stručnog štaba Kazahstana kada je osvojio zlato na prvenstvu Azije i deveto mesto na OI u Londonu. Sa mlađim reprezentativnim kategorijama ostvarivao je izuzetne rezultate. Uroš Stevanović dogovorio je saradnju sa savezom, za sada, zaključno sa Olimpijskim igrama u Parizu 2024.

Izvor: mondo.rs