Danku “tipovao” neko iz okruženja? Policija skoro da isključuje mogućnost nasumične otmice – Oglasio se i devojčicin pradeda

|

Srpska policija koja intenzivno radi na rasvetljavanju nestanka devojčice Danke Ilić iz Banjskog Polja kod Bora gotovo da je isključila mogućnost da je dvogodišnja devojčica nasumično oteta, piše Informer.

Kako objašnjava Informerov izvor iz istrage, nakon što je objavljen snimak devojčice iz Beča koja podseća na malu Danku, policija je proširila istragu pošto svi raspoloživi podaci ukazuju na to da je Danka oteta i prebačena preko granice.

“Gotovo da je isključena mogućnost nasumične otmice. Pretpostavlja da se da je neko tipovao malu Danku za otmicu i da je taj neko osoba iz neposrednog okruženja nestale devojčice”, kaže sagovornik gore pomenutog lista.

Pradeda male Danke Ilić (2), koja je nestala u utorak oko 13.45 šokirao je izjavom da postoje dobre i manje dobre majke. Jokso Dragomirović iz Brestovca celog dana je juče bio na potezu od kuće do njive.

Na pitanje kako podnosi sve što se dešava u proteklim danima istakao je da je svima veoma teško, te da ne može da tvrdi da je snimak na kojem je u Beču navodno snimljena Danka, zaista njegova praunuka, piše Informer.

“Nemam naočare i ne mogu da kažem da li je moja praunuka na snimku. Dete ko dete, liči. Čim sam čuo sta se desilo krenuo sam traktorom na moje porodično imanje u Banjskom Polju. Ivana je tu odrasla. Tražio sam dete dva kilometra svuda okolo, ali nije je bilo. Ona je mala, nije mogla ni 100 metara sama”, rekao je Dankin pradeda.

On je potom rekao jednu veoma šokantnu rečenicu, s obzirom na to da je reč o njegovoj unuci Ivani, majki male Danke.

“Teško je svima, šta da vam kažem. Ivana se udala i živi u Boru. Ne znam kako ona živi. Mogu samo da kažem da ima dobrih majki i onih manje dobrih”, rekao je Joksa Dragomirović.

Na pitanje da li to znači da njegova unuka nije dobra majka, on je kratko odgovorio:

“Ne znam, nisam to rekao. Za sada samo čekamo saopštenje MUP i to će za nas biti presudno šta oni kažu, ali verujem da je moja Danka živa”.

U selu kažu da je porodica Dragomirović čudna. Deda Joksa nije voleo Ivaninu majku Biljanu. Ona ih je napuštala, odlazila od kuće, porodica je potom vraćala. Umrla je mlada naočigled Ivane i Stefana u kući Dragomirovića, istoj ovoj kod koje je nestala mala Danka.

Izvor: republika.rs