Danas počinje suđenje Kostinim roditeljima: Članovi porodica žrtava masakra podneli privatne tužbe i zahtevali odštetu

|

Danas u Palati pravde počinje suđenje roditeljima dečaka K.K.(14) po privatnim tužbama 27 članova porodice žrtava iz OŠ “Vladislav Ribnikar”.

Radi se o parničnom postupku po prijavi koju su porodice podnele, a u kojoj ističu imovinsko pravni zahtev zbog pretrpljenog duševnog bola usled smrti bliskog lica, kao i zbog straha.

Na ovom ročištu biće predloženi dokazi koji će biti izvedeni tokom postupka, a saznaće se i u kojem roku će okvirno biti okončan postupak.

Podneta je tužba u parničnom postupku u cilju opravdavanja privremenih mera koje su već određene, a koje se odnose na zabranu raspolaganja imovinom porodice dečaka ubice. Dakle, jednu tužbu su podnela ukupno 27 tužilaca, a radi se o članovima porodice ubijenih.

Tuženi su dečak ubica (14), njegova majka i otac.

Prema ocu dečaka su privremene mere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine već bile prethodno određene u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, a prema majci u parničnom postupku.

“Tužba je podneta zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha. Takođe, ovom tužbom je zatražena i novčana renta, dakle buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi – i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica”, objasnio je izvor Kurira upoznat sa slučajem.

Protiv majke dečaka ubice je već podneta jedna tužba. Nju su tužila četiri člana porodice jedne od žrtava pucnjave u OŠ “Vladislav Ribnikar”. Oni su zatražili odštetu u iznosu od oko 300.000 evra.

Izvor: espreso.co.rs