Bio je njena najveća ljubav: Glumica ga nikad nije prebolela – “Osećanja su i dalje tu”

|

U životu naše poznate glumice Dare Džokić postojao je samo jedan čovek – novinar Bogdan Tiraninić sa kojim je bila u braku dve i po decenije. On je preminuo 2009. godine, a glumica ga nikada nije prebolela.

– Jedan deo mog života je nestao, mnogo je teško i pusto bez njega. Prerano je otišao. Ipak, niko ne može da mi uzme ljubav prema njemu, jer to traje zauvek. Moja osećanja su tu – rekla je glumica jednom prilikom.

Dara i Bogdan upoznali su se u Klubu književnika, i to je bila ljubav na prvi pogled. Kako je glumica uvek pričala, onibsu se razumeli pogledom, ali i kada ćute.

– Pojavio se baš kada je trebalo. Upoznala sam ga tako što sam ga čitala i nisam ni sanjala da ću se zaljubiti. Bila sam mlada, dosta toga me je naučio i rekla bih da me je na neki način dovršio. Naučila sam da prepoznam šta mi treba u životu. Naučio me je šta je sloboda mišljenja i da je suština u tome da imaš svoj ugao, i da je način na koji ti posmatraš stvari ono što je dragoceno – pričala je Dara i još dodala:

– Pisao je savršeno o životu, filmu i politici. Mnogo je pisao, svakodnevno, to mu je bilo kao disanje. Dopunjavali smo se i indirektno uticali jedno na drugo. Iako je bio filmski kritičar, o meni nikada ništa nije hteo da kaže. Kad bih ga pitala šta misli, govorio je da prema meni nije objektivan. Razumeli smo se i kada nismo razgovarali, u ćutanju, na pogled, a to je nešto najlepše u jednom odnosu.

Inače, Dara i Bogdan dobili su ćerku Jovanu, koja mnogo liči na svoju majku. Međutim, ona nije krenula majkinim stopama, putem glume, već je upisala Fakultet dramskih umetnosti, odsek filmske i TV produkcije.

Izvor: 24sedam.rs