“Arkan se sa svojim ubicama pozdravio pred atentat”: Mislio je da je nedodirljiv – Jedna zabluda koštala ga je života

|

Danas se navršava 24 godina od ubistva Željka Ražnatovića Arkana a misterija njegovog ubistva još nije rešena. Mnogo je spekulacija na ovu temu izneto za više od dve decenije.

Ovim povodom u jutarnjem programu Kurir televizije gostovali su Mladen Radulović, novinar i Blažo Marković, predsednik pokreta „Novi ljudi – nova snaga Srbije“.

Iako je prošlo mnogo vremena od atentata, Arkanovo i dalje nerazjašnjeno ubistvo tema je koja još uvek intrigira javnost. Dilema koja postoji u našoj javnosti vezana za Arkana je u tome da li je on kriminalac ili heroj. Ono što je sigurno jeste da on nije osuđivan ni za jedno delo za koje ga je teretio Hag – rekao je Marković i dodao:

“Što se tiče ratnih zasluga ja poštujem svakog Srbina koji je išao da se bori za srpski narod. Ja neću da ulazim u njegovu biografiju. On je bio harizmatična ličnost, neko ko je bio intrigantan na sve moguće načine. Ja ga lično nisam upoznao, ne mogu da se setim ni da smo se negde sreli. Bio je i političar i poslanik. On je u vreme Miloševića bio jedna od istaknutijih javnih ličnosti. Imao je i fudbalski klub. Da bismo iscrpli ovu temu trebalo bi nam jedno tri sata. Teško je o takvom čoveku govoriti 20 minuta koliko nam je na raspologanju”, rekao je Marković.

Radulović smatra da Arkan nije uočavao da mu preti opasnost, te da se sa svojim ubicama prijateljski pozdravio neposredno pre atentant:

“Nije video da mu je tada pretila opasnost. Čak se pozdravio sa ljudima koji su ga ubili. Prišao mu Branko Jevtović Jorga, član miljakovačkog klana i mirno su se pozdravli. On njih u tom trenutku vidi u hotelu i praktično misli da je zaštićen. Zbog velikog respekta koji je uživao i činjenice da nikada nije imao problema sa tim, on je mislio da je samim tim što su oni tu još zaštićeniji”, kaže Radulović.

Istakao je da je Arkan mesecima bio žrtva zablude o sopstvenoj nedodirljivosti i da ga je upravo to koštalo života:

“On je poslednjih meseci bio žrtva zablude o sopstvenoj veličini. Mislio je da je nedodirljiv. Praktično je otpustio obezbeđenje i to ga je koštalo života. U tom momentu samo nekoliko minuta pred atentat on je mislio da je dobro što su ti momci tu ako zapreti opasnost”, zaključio je Radulović.

Izvor: kurir.rs