Stiže nova pomoć države: Jedna grupa roditelja dobijaće po 35.000 dinara – Najavljeni i vaučeri za more

|

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas prilikom prijema predstavnika Udruženja roditelja i dece obolelih od retkih bolesti iskoristio priliku da najavi novu pomoć države. Kako je obećao i roditelji i deca obolela od retkih bolesti će dodatnu finansijsku pomoć koju će obezbediti država.

“U dogovoru sa predsednicom Vlade, ministrom finansija, ministarkom zdravlja, gospođom Darijom Kisić i gospodinom Selakovićem dogovorili da odmah idemo na izdavanje vaučera za apoteke za kupovinu lekova i suplemenata, to je 35.000 dinara po osobi, ukupno 100 miliona dinara, istakao je predsednik Vučić najavljujući novu pomoć države”, rekao je Vučić.

Kako je predsednik istakao tokom prijema predstavnika udruženja, roditelja i dece obolele od retkih bolesti u Predsedništvu, da će za njih država obezbediti dodatnu finansijsku pomoć, pored predviđenih 7,2 milijarde dinara u 2024. godini.

Osim toga, država ide sa izdavanjem vaučera za rehabilitaciju u banjama, planinama i na moru preko Crvenog krsta u Baošićima.

“Predlog je za vrednost vaučera od 50.000 dinara za porodicu, finansijski efekt je 142,5 miliona dinara. I idemo sa jednokratnom pomoći, novčanom pomoći, od 25.000 dinara, efekt je finansijski 71,25 miliona, što znači negde oko 320 miliona dinara, nešto manje od tri miliona evra. To nije mali novac”, naveo je Vučić.

Izvor: blic.rs