Argentinac došao u našu zemlju na 10 dana, ostao 4 meseca: “Srbiju krasi dostojanstvo, iako vi to ne vidite”

|

Argentinac Fakundo Santijago Seara jedan je od onih stranaca koji u Srbiju dođu sa dozom nepoverenja, a vrate se puni pozitivnih utisaka.

Fakundo je nastavnik istorije u školi, a bavi se i istorijom sporta i ima nekoliko objavljenih knjiga. Srbiju je prvi put posetio 2018. godine i ostao oduševljen, te je rešio da će se opet vratiti u našu zemlju. To je učinio pet godina kasnije, s planom da ostane desetak dana, ali se zadržao četiri meseca. Kaže da mu je Srbija sada kao druga kuća i da će joj se stalno vraćati.

Gostujući u Dive In podkastu, Fakundo je obrazložio zašto voli Srbiju, pa je napravio duhovito poređenje Beograda i ljubomorne devojke.

“Beograd je kao ljubomorna devojka koju imate u srednjoj školi. On vas uvek zove i pita: “gde si, šta radiš, sa kojim si to prijateljima”. Zatim vas zove da budete samo sa njom, kod nje nema polako, samo je brza i jako je glasna i viče na vas. Ali na kraju, kad odete kod nje i legnete da spavate, kažete sebi – volim je, ne znam zašto, ali da”, objasnio je u svom maniru Argentinac u podkastu.

Fakundo ističe da Srbiju i dalje krasi dostojanstvo, iako mi koji živimo ovde to ne primećujemo.

Kaže da je obišao sve poznatije srpske gradove, pa čak i sela, i išao u sve muzeje, obilazio spomenike i sakupljao materijal za svoju novu knjigu u kojoj želi da veći deo posveti našoj zemlji. Kusturica ga fascinira, sarma mu je omiljeno jelo, a uz Tomu Zdravkovića i zaplače. Za kraj razgovora imao je poruku, a to je da „samo sloga Srbina spasava“ i da istrajemo u borbama koje vodimo.

Izvor: kurir.rs