“Albanke su na ceni, mladoženje čašćavaju i dodatno” – Iz agencije za bračno posredovanje otkrivaju proceduru: Ništa se ne plaća unapred

|

Jedna od agencija na Balkanu koja se bavi posredovanjem pri upoznavanju muškaraca i žena je “Dionis”. Njihovo sedište je u opštini Kamez kod Tirane, a posluju više od 11 godina. Imaju pune ruke posla a do sada su, kako kažu, uspešno spojili nekoliko stotina parova koji su nakon toga sklopili brakove.

Posreduju u upoznavanju muškaraca iz Evropske Unije, Srbije, Crne Gore i Hrvatske sa ženama iz Albanije, a ovom prilikom objasnili su čitavu proceduru:

“Procedura je da nam u najkraćem pošalju svoju kratku biografiju i par fotografija. Kada se nađe zainteresovana cura mi tada šaljemo njene slike potencijalnom mladoženji, i njenu kratku biografiju. Uvek se konsultuje i porodica devojke, sve je na dobrovoljnoj osnovi. Ako se inicijalno dopadnu jedno drugom upoznaju se u Albaniji, ide se kod mlade u kuću i pokušava se napraviti dogovor. Ako se i nakon fizičkog susreta dopadnu jedno drugom, dogovara se dolazak mlade i njene porodice kod potencijalnog mladoženje da bi se uverili u uslove života u njegovom kraju i njegovoj kući i da bi se upoznalo što više članova njegove porodice. Pod uslovom da je sve u redu, sledeći put mladoženja dolazi na veridbu u Albaniji i odnosi zlato i garderobu na dar mladoj, čašćava se njena porodica tako što kad se ispije kafa ispod tacne se ostavi par stotina evra. Par nedelja nakon veridbe mladoženja dolazi i odvodi mladu”, objašnjavaju iz agencije.

Na kraju posredovanja agenciji u Tirani se, za uslugu pronalaska i upoznavanja, isplaćuje 4.000 evra. Kako kažu iz “Dionisa”, nikada im se ne plaća unapred.

Osim te fiksne naknade dešavalo im se da ih zadovoljni mladoženja počasti dodatnim novcem, čija je cifra vrtoglava.

“Što se tiče čašćavanja, dešava se da mnoge imućnije mladoženje sa Zapada samoinicijativno plate i višestruko više. Pomorac iz Italije je prošle godine ostavio “bakšiš” od 50.000 evra, jer je bio prezadovoljan onim što smo mu našli, i u junu ove godine nam je javio da im je prinova na putu”, kažu iz agencije.

Javljaju nam se i šeici, čak američki milijarderi. Nažalost u zadnje 3 godine imamo trend da nema nikakvog interesovanja devojaka za zemlje okruženja. Sve je manje moguće naći curu koja bi se udala u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, BiH…Ranije se desavalo da u jednom danu nađemo i po tri cure koje bi se udale bilo gde. Otkako su u Albaniji dobili viznu liberalizaciju i mogu da putuju po Evropi sa njihovim pasošima bez prepreka, 99 posto cura hoće na Zapad da se uda. Nebitno je da li mladoženja ima kuću ili je podstanar, važno je da radi i živi na Zapadu. Nebitno je i koje je nacije, mada su mladoženje najčešće Srbi i Hrvati koji žive u Zapadnoj Evropi. Najčešće Nemačkoj i Švajcarskoj, kažu iz agencije za bračno posredovanje.

Izvor: espreso.co.rs