Mislite da su preterali sa cenama na moru: Kada vidite cenovnik sa Kopaonika promenićete mišljenje – Čorba 400 dinara, palačinke 350

|

Odavno je poznato da su Kopaonik, Zlatibor i još par mesta u Srbiji odavno prestali da budu porodična mesta gde svako sebi može priuštiti odmor. Gosti koji tamo odlaze redovno se žale na račune koje dobiju jer se nekada cenovnik može porediti sa onima po najelitnijim svetskim destinacijama.

Tako, za teleću čorbu u jednom restoranu na Kopaoniku ćete morati da izdvojite 400 dinara, a za pasulj 600. Kada imamo u vidu da su cene šnicli i jela sa roštilja dva do tri puta skuplje, čorba zvuči povoljno.

Ukoliko želite da se počastite bečkom šniclom, to zadovoljstvo će vas koštati 1.200 dinara, koliko staje i dimljena vešalica. Posle ručka valjalo bi zasladiti desertom. Najjeftinije palačinke su 350, a baklava je 400 dinara.

Iako mnogi smatraju da je ovo “klasična krađa”, ugostitelj ima pravo da odredi cene koje želi, a poznato je i da postoje sezonski cenovnici kada neki povećaju cene i za 50 odsto. Ono što turisti mogu uraditi za sebe, jeste da pre naručivanja dobro prouče cenovnik, da ne bi došlo do neprijatnih iznenađenja.

Izvor: nova.rs