Žena uputila snažnu poruku “modernim gospođama”: Ismevate one koje pošteno zarađuju, a vi od muževa tražite novac za krpice

|

U poslednje vreme društvenim mrežama deli se objava jedne prosečne žene koja za život zarađuje samostalno i pošteno. Ona se osvrnula na takozvane “moderne gospođe” koje ne izlaze iz salona za ulepšavanje i tržnih centara, gde nemilice troše novac sa muževljevih kartica.

“Jeste li primetili da najviše tračare, pljuju i komentarišu one žene koje nisu ništa stekle u životu?”, pita se na početku ova žena i dodaje:

“Eto tako i mene stalno komentarišu pojedine žene kojima je životni cilj bio da se dobro udaju, po mogućnosti da to bude neka daleka evropska zemlja, da ništa ne rade a da muž sve finansira. Da to je lepa bajka, ali bajke su za decu a ne za zrele žene sa razvijenom inteligencijom. Takvim gospođama upada u oko što nemam uvek savršenu frizuru iz salona, što nemam savršeni manikir i poslednju garderobu na sebi”, piše ona.

Da, gospođe moje, ja to nemam… Jer nemam vremena za takve stvari dok padam s nogu od posla da sebi obezbedim bolju budućnost.

Ali što je najzanimljivije, takve žene, koje od svojih muževa traže deset eura da kupe sebi koji par gaća i krpica dođu i komentarišu žene koje same pošteno zarađuju za život. E takve treba naučiti pameti: Uspeh se ne meri onime što je nečiji muž zaradio nego onime što si ti, kao žena, u životu stekla.

“Da, kao rodila si jedno, dvoje, troje djece i to je tvoj uspeh. Smatraš kako ne trebaš da radiš jer sve će to muž da isfinansira. Da, teško je biti majka, ali još teže majka koja je i pored troje dece uspela naći načina da zaradi više novca, a ne majka koja se na decu izvlači samo da ne bi morala dići nešto teže od kašike”, poručuje ona.

“Manite me finansijskog stanja vaših muževa. Manite me vaših komentara kako žene koje pošteno zarađuju za svoj život nemaju lepu frizuru i savršene nokte. I upamtite jednu stvar. Život te žene sa ne tako savršenom frizurom i noktima vredi više od vašeg koji se izgradio na tuđem bankovnom računu”, zaključuje gospođa na kraju.

Izvor: novipocetak.com