Žena iz Beograda morala da se iseli iz stana zbog Rusa: Gazda joj kiriju sa 300 povećao na 650 evra – “Ovo imam da im poručim”

|

Iako postepeno dolazi do smirivanja tržišta, to uopšte ne znači da će se “bura” svuda povući. Cene su već dostigle takav nivo, da će se teško vratiti na staro, tj. na nivo pre krize.

U moru bahatih stanodavaca, koji u svemu vide odličan profit, brzi način za zaradu, još jedan slučaj “šokirao” je sve.

Naime, jedn Beograđanka oglasila se, ali je želela da ostane anonimna, a godinama je sa svojom porodicom iznajmljivala stan na Miljakovcu 2, na periferiji grada.

– Cena je do sada bila 300 evra, a onda je jednog dana došao i rekao kako mu se “najavila neka Ruskinja”, da bi rentirala stan, pa mora da nam poveća kiriju, i to na 650 evra. Pošto je cena je bila vrtoglava i za neke centralnije zone, a kamoli za periferiju, odlučili smo da se iselimo – kaže ona.

Vlasnik pomenutog stana, od 60 i nešto kvadrata, dao je pre zime oglas za prodaju, procenivši svoju nekretninu na 140.000 evra.

– Stan je skroz renoviran i sređen, ali što je mnogo, mnogo je. Pritom, u prizemlju je, postoji terasa, ali čuje se svaki šum sa ulice. Jednostavno, poznato je da se stanovima u prizemlju ili na visokim spratovima “obara” cena. Infostan je 10.000 dinara, što je takođe bitna stavka. Suprug i ja, uz troje dece, morali bismo da radimo samo za zakup i račune – rekla je ona i dodala da “posle kiše, ipak, dođe sunce”.

– Moram da kažem da smo imali sreće. Našli smo stan po preporuci, i to u blizini bivšeg stana, koji plaćamo 400 evra, za 80-ak kvadrata, a pritom je gazda rekao da plaća Infostan i deo računa za struju. Dakle, košta nas nekih 250 evra kada se odbiju ti troškovi, što je u današnje vreme čista premija.

Izvor: kurir.rs