“Zato što mrzim muslimane”: Porodica iz Sandžaka izbačena sa plaže nakon svađe zbog hidžaba

|

Snimak sa plaže u blizini Utjehe u Crnoj Gori danas je usijao mreže. Na kratkom video-zapisu vidi se da se čovek, za koga se navodi da je vlasnik plaže, raspravlja se ženom.

Navodno, do svađe je došlo jer se žena kupala u hidžabu i da je zbog toga izbačena sa plaže, ali za tu informaciju nema potvrde.

“Trista gostiju se buni protiv toga. I nas 300 treba vama da se prilagođavamo”, govori čovek, a onda tokom svađe izgovara “zato što mrzim muslimane”. On je nastavio da priča, ali snimak je na tom mestu isečen.

Incident je izazvao mnogo kritika javnosti, istovremeno otvarajući pitanja o toleranciji i jednakosti na Crnogorskom primorju, navodi Sandžakpress.

Navodi je reč o plaži “Rocky beach” u blizini Utjehe i da je vlasnik plaže izbacio porodicu, “jer je ćerka nosila hidžab”.

Porodica je došla na plažu kako bi uživala u sunčanju i kupanju, ali se situacija naglo pogoršala pošto je vlasnik plaže intervenisao i pokazao netoleranciju prema nošenju hidžaba. Na snimku se, navodi se, jasno čuje rasprava između vlasnika plaže i porodice, tokom koje je vlasnik izjavio: “Zato što mrzim muslimane”. Ovakva izjava izazvala je oštru reakciju prisutnih i izazvala negativne komentare na društvenim mrežama. Kako su mnogi ukazali, plaža Rocky beach često privlači posetioce iz muslimanske zajednice, posebno Bošnjake i Albance. Negativan odgovor na vlasnikov postupak ukazuje na zabrinutost zbog moguće diskriminacije i netolerancije prema verskim manjinama, navodi Sandžakpress.

Očekuje se reakcija nadležnih službi Crne Gore i ispitivanje svih okolnosti. Snimak rasprave možete pogledati OVDE.

Izvor: kurir.rs