“Zaboravite na ulaganje u stanove”: Poznati biznismen Miroslav Mišković otkriva gde je najisplativije investirati

|

Poznati i kontroverzni biznismen Miroslav Mišković, vlasnik kompanije “Delta holding”, dugo se nije pojavljivao u medijima, ali je sada posetio Biznis forum koji se održava na Kopaoniku. Poznat je kao neko ko je pokretao razne biznise i zbog toga su mnogi želeli da čuju njegovo mišljenje na “srpskom Davosu”.

“Veštačku inteligenciju je potrebno što pre prihvatiti, iako se nove stvari teško prihvataju. Onaj ko ne prihvati novu tehnologiju, kao privrednik će brzo ‘propasti’. U budućnosti ne bih igrao na dolar, ali ni na evro. Mnogi ljudi koji imaju novac kupuju nekretnine i oni su odigrali najbolje što može u poslednjih 20, 30 godina i zaštitili vrednost novca. Sada ex Jugoslavija mora da uloži u berzu, jer bi uz dobru propagandu i marketing mogli da trguju akcijama, malo da zaboravimo stanove”, poručio je Mišković.

Biznismen Toplica Spasojević slaže se sa Miškovićem. On je član Ekonomskog saveza Srbije koji organizuje Biznis forum na Kopaoniku.

“Mi imamo Beogradsku berzu ali je ona nejaka i država se ne bavi time preterano. Imamo problem i što Narodna banka Srbije ne dozvoljava da osiguravajuća društva ulažu u takve stvari. Zato bi trebalo izmeniti propise, napraviti kao u Engleskoj, neki narodni kapitalizam. Tamo je Margaret Tačer prodavala akcije Telekoma, Britiš petroleuma i drugih javnih preduzeća koja su išla u privatizaciju. Ona je želela da i narod postane deo tog principa kapitalizma.

Tako vi danas u Britaniji imate u svim dnevnim novinama dodatke od po 10 ili 15 strana o investiranju. Da li su to penzioni fondovi, investicioni ili berza. Na taj način je stvoren narodni kapitalizam. Zato i ja mislim da treba ići ka tom modelu”, objašnjava Spasojević i dodaje da ima smisla ulagati u nekretnine, ali samo ako se one nalaze na dobrim lokacijama.

Izvor: mondo.rs