Za ovaj posao ne treba vam iskustvo: Poslodavci nude i do 100.000 dinara mesečno – Može i na dnevnicu

|

Sa dolaskom lepog vremena sezona sladoleda je počela pa tako i potražnja za radnicima u prodaji. Portali za zapošljavanje prepuni su oglasa u kojim se traže osobe za prodaju letnje poslastice, a plata koja se nudi ide i preko 100.000 dinara.

Za ovaj iznos radi se 6 dana u nedelji, a rad je predviđen u dve smene, s tim što je radno vreme 7 sati. Za one koji ne bi da rade puno radno vreme, poslodavac nudi mogućnost i povremenog rada na dnevnicu.

Nema posebnih uslova za obavljanje ovog posla. Iskustvo je požaljno, ali ne i neophodno. Od potencijalnog radnika se ne očekuje čak ni da pošalje CV pri konkurisanju, već je dovoljno poslati prijavu u kojoj se navodi ime i prezime, kontakt telefon i status, budući da je posao dostupan učenicima i studentima.

Ono što se od radnika traži je da za mesečnu zaradu od nekih 850 evra bude spreman na rad u dve smene, i verovatno vikendom i praznicima. Da bude ljubazan, pouzdan i fokusiran na posao.

Kafići i restorani u centrima gradova, na šetalištima i pored reka već su pripremili svoje frižidere, a na mnogo mesta su istaknuti oglasi u kojima se traže radnici za prodaju. Zanimljivo je da plata nije ista na svim mestima, i zavisi od poslodavca do poslodavca ali se svakako kreće od 80.000 pa i preko 100.000 dinara.

Izvor: blic.rs