Prognoza za 13.avgust: Danas i do 27 stepeni uz snažne pljuskove

|

U Srbiji je u subotu svežije i promenljivo oblačno sa češćom pojavom kiše i kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

Lokalno su moguće nepogode sa gradom i obilnije padavine sa većom šansom u zapadnim, centralnim i južnim predelima. Manje padavina biće na severu Srbije. Vetar slab severni ili promenljiv, a u zoni pljuskova na kratko pojačan. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 14°C do 18°C, a maksimalna od 22°C na zapadu Srbije do 27°C na severu Vojvodine. Uveče povremena kiša i pljuskovi. Temperatura u 22h od 17°C do 20°C.

U Beogradu će u subotu svežije sa mogućom kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Duvaće slab veta severozapadni, dok će pritisak biti oko normale. Minimalna temperatura 18°C, a maksimalna oko 24°C. Uveče su mogući pljuskovi. Temperatura u 22h oko 20°C.

U Nišu u subotu svežije sa povremenom kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i promenljiv. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 17°C, a maksimalna 24°C. Uveče su mogući pljuskovi. Temperatura u 22h oko 19°C.

U Užičkom regionu u subotu svežije i pretežno oblačno sa češćom pojavom kiše i kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Moguće su nepogode i obilnije padavine. Vetar slab promenljiv, a u zoni pljuskova na kratko pojačan. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 15°C do 17°C, a maksimalna od 22°C do 24°C. Na Zlatiboru i Tari oblačno sa kišom i pljuskovima i najviše do 18°C na 1000 mnv.

U Vojvodini u subotu svežije za nekoliko stepeni sa povremenom pojavom kiše i kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom, sa većom šansom na jugu Vojvodine. Na severu bi kiša mogla izostati. Vetar slab severoistočni i istočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 16°C do 18°C, a maksimalna od 25°C do 27°C. Uveče povremena kiša i pljuskovi, osim na severu. Temperatura u 22h od 17°C do 19°C.

U Novom Sadu u subotu svežije i promenljivo oblačno sa povremenom kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab severnih pravaca. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 17°C, a maksimalna 25°C. Uveče su mogući pljuskovi. Temperatura u 22h oko 18°C.

U Subotici u subotu malo niža temperatura i promenljivo oblačno sa sunčanim periodima. Postoji šansa za kratkotrajnu kišu ili lokalni pljusak sa grmljavinom, mada će veći deo dana biti suvo. Vetar slab do umeren severni i severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 18°C, a maksimalna 27°C. Veče će biti uglavnom suvo. Temperatura u 22h oko 18°C.

Vreme narednih nekoliko dana

U nedelju će biti promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima, ali i sa mogućom pojavom kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Više padavina biće na jugu Srbije uz svežije vreme nego na severu. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura od 14°C do 18°C, a maksimalna od 22°C na jugu Srbije do 29°C na severu Vojvodine. Dok će veče biti suvo.Temperatura u 22h od 17°C do 22°C.

U ponedeljak sunčanije i toplije vreme uz slab dnevni razvoj oblaka. Postoji manja šansa za pljuskove na istoku Srbije. Od utorka sunčano uz vrućinu koja će biti najjača u četvrtak uz temperature ponegde do 40°C. U petak i za vikend postepeno osveženje sa prolaznim kišom između petka i subote prema današnjoj prognozi.

Izvor: mondo.rs