Vožnju od 7 minuta naplatio joj 2.000 dinara: “Zatečena, nisam stigla da reagujem – Samo sam platila i izašla”

|

Večeras u Novom Sadu počinje čuveni Exit festival. Tokom trajanja festivala Novi Sad poseti veliki broj domaćih i stranih turista, i to je vreme kada ugostitelji, stanodavci, taksisti i prodavci “ubiraju kajmak”.

Cene hrane, pića i smeštaja vrtoglavo skaču, a “divlji” taksisti po nerealno visokim cenama nude svoje usluge. To je posvedočila i čitateljka Telegrafa koja je, kako kaže, prevarena.

“Krenula sam sa momkom vozom na Exit i kada smo stigli u Novi Sad ušli smo u prvi taksi. U pitanje je bela “dacia”, a sada sam uverena da je reč o “divljem” taksisti, odnosno da vozi nelegalno. Vožnja od železničke stance do smeštaja je trajala nepunih sedam minuta, a naplaćena je 2.000 dinara. Zatečena, nisam ni stigla da odreagujem pa sam platila i izašla”, kaže za Telegraf Biznis J.J, upozoravajući ostale da vode računa kako ne bi prošli kao ona.

Postoji veliki broj taksi prevoznika u Novom Sadu i oni voze u 3 tarife:
Prva tarifa: od 06 – 22h start 120 dinara i svaki naredni kilometar još 59 dinara, zatim druga tarifa od 22 – 06h start 120 dinara i svaki naredni kilometar još 71 dinar, i treća tarifa tokom praznika start 100 dinara i svaki naredni kilometar još 98 dinara.

Izvor: telegraf.rs