“Voleo je svako ko ju je upoznao”: Poznate ličnosti se porukama opraštaju od Gorice

|

Radijska voditeljka i novinarka, Gorica Nešović, koju su svi znali, i mlađi i stariji, jer je svojim pametnim i duhovitim rečima ulepšavala naše dane, napustila nas je u 59. godini.

Ovo što se desilo, posebno je rastužilo njenog kolegu Dragana Ilića sa kojim je vodila emisiju “Buđenje”, te je on kratko rekao:

– Sutra ću morati da radim emisiju i vodiću program od šest do 10 ujutru program biće posvećen njoj. Mnogo puta smo se zezali kako će jednog dana izgledati ovaj dan. Puštaće se njene omiljene pesme, tako ćemo se pozdraviti od naše Gorice.

Njena najbolja drugarica, književnica, Jelica Greganović, takođe se oprostila od nje, koja je u svega nekoliko reči opisala bol koju oseća:

– Moje najbolje drugarice više nema.

Književnica Vesna Dedić je na svom Instagram profilu podelila poslednj reči koje je uputila Gorici.

– Danas je ovaj svet napustila moja koleginica Gorica Nešović… Od osamdesetih do danas duhovitija i šarmantnija od svih nas iz generacije koja je u “starkama” umesto na štiklama ušla u svet novinarstva. Poslednje što sam sa njenim potpisom pročitala je novogodišnji tekst pred doček Nove 2022. koji je ovako završila: “Želim vam svima dobro zdravlje, sreću, uspeh i mnogo iskri radosti u godini koja je tek pred nama.

Da te male svetlucave trenutke miline i topline oko srca osetite što češće. Ne treba nam vatromet koji istutnji nakratko, već svakodnevna svetlucanja. Nemojte žaliti za onim što nemate, već uživajte u onom što imate. A imate ljubav, sigurno. Negujte je i čuvajte porodicu, prijatelje, kolege… Imajte lepe misli i sve će biti dobro.” Počivaj u miru, Gorice… Sve će biti dobro – objavila je na Instagramu Vesna Dedić.

Voditeljka Nataša Miljković se ovim povodom oglasila na Tviteru, ovim rečima:

– Nju je voleo svako ko ju je upoznao. A poznavali su je svi koji su je godinama slušali. Jer to je ona: vesela, bistra, ubitačna kad treba i ljudina – napisala je Nataša.

Dušica Jakovljević, naša voditeljka, podelila je na Instagram storiju sliku uz nekoliko reči.

– Bila je od onih uzora čiji su profesionalni rad, šarm, ležernost i jedinstvenost imali veliki uticaj na sve ono što sam oduvek želela da postanem, iako nisam imala priliku da je upoznam. – napisala je Jakovljevićeva.

Mnogi drugi su iskazali svoju žaljenje, a među njima i književnica Mirjana Bobić Mojsilović, glumica Sloboda Mićalović i drugi.

Izvor: kurir.rs