Vedrana Rudan o Nikolini: “Ne žalim je ni najmanje, sama plaća svoj izbor – Sirotica ostala bez bogatog muža”

|

Kontroverzna hrvatska njiževnica Vedrana Rudan na svom blogu često se osvrće na aktuelne situacije u javnosti, te ih komentariše bez dlake na jeziku. Obzirom da je ovih dana veoma popularna “saga” na relaciji Ristović-Pišek, Vedrana je iznela svoje viđenje.

Ovo su delovi teksta napisanog na Vedraninom blogu, putem kojeg najviše komunicira sa pratiocima.

“Ovih dana na svim portalima pratimo sapunicu iz života. U glavnoj je ulozi žena koja je ostala bez muža bogataša. Nažalost, na ovim “našim” prostorima pravde nema pa postoji velika vjerojatnost da će jadna ili “jadna” žena ostati bez onoga što misli da joj pripada.

“Mnoge “javne” žene stale su u njezinu obranu. Nju se, samo zato jer je ostala sama, preko portala prostački cipelari, kapo porodice u koju je ušla prijeti joj da će ostati bez svega jer je u porodicu i ušla bez ičega. Smije li on to? Je li to u skladu sa zakonom?”, pita se Rudanova i osvrće na samu Nikolininu ličnost.

“Ali, vratimo se onoj “sirotici”. Žena je visoko obrazovana, pametna, lijepa. Je li moguće da nije znala kad je ušla u familiju s kakvim ljudima ima posla? Kome nije jasno da ne možeš biti i bogat i častan i pristojan? Kad si pametan i kad uđeš svojevoljno među bogate, nečasne i nepristojne zašto od njih očekuješ pristojnost i časnost? Jesi li glup ili ipak manipuliraš?”, postavlja pitanje književnica, dodajući da je Pišekova znala s kim ima posla kada je ulazila u porodicu Ristović.

“Gospođa o kojoj pišem plaća svoj izbor. Mi drugačije plaćamo svoj. Ne kažem da je naš izbor pravi. Ne kažem ni da je bolji. Želim reći, sve žene koje je danas žale je zapravo vrijeđaju. Ne žalim je ni najmanje. Ima utakmica u nogama. Izvući će se iz ove frke, nije joj prva. Ona je neobična žena. “Sirotica” s portala je prošle sedmice “skinula crninu”. Bila je to brejkingnjuz. Mi obični je nosimo stalno. Zašto se o tome ne piše?”, završava hrvatska književnica Vedrana Rudan na svom blogu.

Izvor: kurir.rs