“Važilo je da Srbi nas ne vole”: Turčin oženio Milenu – Nije imao podršku porodice, ali uskoro prave svadbu u Alanji

|

Junus Emre Dogan (24) iz Alanje zbog ljubavi je pošao za svojom devojkom Milenom iz Beograda i sada ne da voli samo svoju devojku, već i Srbiju.
Junus je radio u Turskoj kao animator u hotelu, pa promenio posao i počeo da radi na plaži. Ovo je bio ključan događaj u njegovom životu jer je tako upoznao Milenu.

“Radio sam u hotelu i studirao i tada sam morao da radim na plaži, upoznali smo se i ostali u kontaktu. Ona se vratila u Srbiju jer je imala operaciju, i ja sam joj stalno pisao, ali drugarski. Nisam ni slutio šta će se desiti”, započinje Junus ljubavnu priču.

Živeo je na relaciji Srbija – Turska i uživao u svakom trenutku boravka u Beogradu.

“Milena je dolazila, ali sam i ja dolazio. Tada je nastava na fakultetu bila onlajn, i ja sam odlučio da dođem ponovo u Beograd. Bio sam u februaru, pa sam se vratio kući i rekao da dolazim ponovo u aprilu. Tada mi je majka bila u čudu”, priča srpski zet.

Za godinu dana, Milena i Junus otkrili su da se vole.

“Zajedno smo od 2020. godine. Ja sam tada završio i fakultet, pa sam rekao mojima da dolazim ovde, u Srbiju. Tako je i bilo”, kaže kroz osmeh.

Ipak, podršku porodice za brak sa Srpkinjom na samom početku nije dobio.

“Mama je bila protiv da dođem, jer je važilo da Srbi nas ne vole, ali to nije istina. Kada su upoznali Milenu, onda je sve bilo u redu. Slavili smo i mladence, svadba je u septembru, a sledeća poseta Turskoj sad krajem meseca”, kaže on.

Junus voli Srbiju, ali dve stvari mu se dopadaju najviše.

“Volim Srbiju, svi su dragi i srdačni, uvek kad kažem odakle sam pokušavaju da mi kažu nešto na turskom, to mi je baš simpatično. Volim mnogo vašu muziku i hranu. Uz narodnu muziku sam naučio jezik a najviše volim da slušam Tomu Zdravkovića, i slušam ga više od Milene. Jedino mi smeta jer je grad ogroman, mnogo veći od Alanje, ako to uopšte može da bude zamerka neka”.

“Svadbu smo zakazali za septembar, biće u Alanji i običaji će biti mešani jer imamo i goste iz Srbije, moramo svima da se prilagodimo”, priča Janus, dok se Milena smeška u pozadini.

Planove, kako kaže, nemaju.

“Lepo nam je i nadam se da će tako i biti, nemamo neke planove. Ali znam da smo zasigurno ovde još 5,6 godina. Za dalje ne znamo, nismo razmišljali”, završava svoju priču srpski zet.

Izvor: telegraf.rs