“Uvek prepoznaš Beograđanina” – Čovek ispričao događaj sa puta: “Šest šlepera ispred nas i on uporno u makazice”

|

Podela na dobre i loše vozače po gradovima u Srbiji postoji odavno, a ako je verovati Srbima na Internetu, izgleda da Beograđani spadaju u ove druge – loše ali i nesmotrene vozače.

Priču o dobrim i lošim učesnicima u saobraćaju započeo je jedan Nišlija na svom Iks profilu “juzhnjak” koji je nedavno bio na putu kod Ovčarsko-kablarske klisure. Kako tvrdi, na putu se nalazio vozač sa beogradskim tablicama koji je svojom ludom vožnjom i preticanjem, kako kaže “mogao da pogine barem tri puta”.

“Ne razumem, a pokušavam da razumem… Ovčarsko-kablarska klisura. Postoje bukvalno dva mesta za preticanje. Ispred nas šest šlepera. Beograđanin tri puta uleće u makazice. Na izlazu iz klisure bio je 50 m ispred mene koji sam sve vreme mirno vozio iza šlepera. On je mogao da pogine tri puta”, napisao je Nišlija u čudu.

Svojom objavom inspirisao je i ostalee da napišu nešto o srpskim vozačima.

“Možda će nekom zasmetati ali stvarno na putevima Srbije uvek možeš da raspoznaš Beograđanina”, “Oni misle da su svemogući, da mogu da lete…Nijedan normalan vozač”, “Takvi i mene redovno pretiču u gradu, žure da zauzmu poziciju na semaforu. Ironija je kada posle par minuta ja budem ispred njih”, “Opisane BG tablice su simbol i otuđeni duh jednog vremena u ovom podeljenom društvu”, pisali su vozači svoja iskustva.

Bilo je onih koji su smatrali da beogradske tablice na automobilima poseduju i neki drugi vozači iz Srbije, te da ne treba sve loše situacije pripisivati Beograđanima. Pojedini su se osvrnuli i na neke druge srpske gradove i njihove vozače.

“Pančevci su najgori vozači”, “Nisi video onda one sa Vršac tablama”, glasili su dodatni komentari.

Izvor: blic.rs