Urnebesni odgovori mladih kako će potrošiti pomoć od 5.000 dinara: “Na poklon za Novu godinu, 15 litara goriva i knjige”

|

Nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će svi mladi dobiti novčanu pomoć u iznosu od 5.000 dinara, redakcija portala “Nova” upitala je sugrađane kako će ih potrošiti. Kao i uvek, bili su kreativni, pa se među odgovorima moglo čuti mnogo toga.

Među brojnim komentarima, građani su najviše pisali da će potrošiti novac na stvari koje su najviše poskupele u prethodnih nekoliko meseci.

“Kupiću deluxe toalet papir za sve pare“, „Na burek i jogurt. Taman će toliko koštati pred Novu godinu“, „Na 5+1 šunke“, samo su neki od komentara građana.

Bilo je i onih koji su to povezali sa novogodišnjim praznicima, pa jedan komentar glasi: „Poklon od Deda Mraza jer sam čuo da ove godine naplaćuje paketiće“, napisao je duhovito jedan od korisnika Fejsbuka.

Pored onih koji će novac potrošiti na hranu i svakodnevne potrepštine, ima i onih koji misle na obrazovanje, pa je neko napisao: „Na knjige za drugi semestar“.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas na konferenciji za medije da će mladi dobiti još jedan paket pomoći do kraja godine u iznosu od 5.000 dinara. Prijave će biti otvorene od 1. do 15. decembra, a prema najavama predsednika, isplata se očekuje oko 19. decembra.

Izvor: nova.rs