Medvedev predao meč Đokoviću: Rus sve iznenadio odlukom, Novak u neverici – Nesvakidašnja situacija u polufinalu

|

Naš najbolji teniser Novak Đoković neverovatnim razvojem događaja došao je do finala ATP turnira u Astani, jer mu je Rus Danil Medvedev predao meč na kraju drugog seta – 4:6, 7:6!

Medvedev je vodio sa 1:0 u setovima i igrao odlično, imao je priliku da prvi dođe do set lopte u taj-brejku pre nego što je Đoković isti dobio.

Kada su igrači krenuli ka klupama da se odmore pred treći set, usledio je neverovatan obrt kada je Medvedev samo dobacio da predaje meč. Novak ga je pitao zbog čega to radi, te je dobio odgovor od Danila da je istegao mišić.

Ovo je bio njihov 11. međusobni susret i sedmi trijumf Đokovića koji je danas izgubio svoj prvi set, a rival u finalu će mu biti Grk Stefanos Cicipas koji je u tri seta bio bolji od Andreja Rubljova.

Ruski teniser je odlukom da preda meč iznenadio sve prisutne, pa i samog Novaka Đokovića, koji nije mogao da veruje šta se dešava. Bilo kako bilo, u finalu ga čeka grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u finale turnira u Astani, pošto je pobedio Rusa Andreja Rubljova sa 4:6, 6:4, 6:3.

Izvor: telegraf.rs