Upaljen je narandžasti meteoalarm, RHMZ upozorava: Temperatura čak -21, a sutra nam stiže opasna pojava

|

Vreme će u Srbiji danas biti sunčano, a uveče i u toku noći očekuje se jače naoblačenje sa kišom i mestimično sa snegom.

Prema prognozi RHMZ-a, očekuje se najviša temperatura od dva do sedam stepeni.

U večernjim časovima, najpre na severu, a zatim i u ostalim krajevima, naoblačenje sa kišom, susnežicom i snegom. U centralnoj i jugozapadnoj Srbiji lokalno kiša će se na tlu lediti.

Jutros je najhladnije u Sjenici gde je trenutno – 21 stepen.

RHMZ je objavio dva upozorenja, u nižim predelima minimalna temperatura koja se očekuje je -12 do -5 stepeni, na planinama i niža, a na Pešteru do -20 stepeni.

Iz tog razloga će sutra na snazi biti narandžasti meteoalarm i to na teritoriji Šumadije, Pomoravlja, istočne, jugoistočne, jugozapadne Srbije i na Kosovu i Metohiji, dok je u ostalim predelima na snaži žuti meteoalarm.

Od nedelјe se očekuje slablјenje jutarnjih mrazeva, ali RHMZ upozorava na još jednu opasnu pojavu. Kako je rečeno, u drugom delu noći subota na nedelјu u centralnoj i jugozapadnoj Srbiji očekuje se lokalno pojava kiše koja će se lediti na tlu.

Biće upaljen meteoalarm zbog ledene kiše, a najkritičnije će biti u Šumadiji i jugozapadnoj Srbiji gde će na snazi biti naradnžasti meteoalarm.

U nedelju će vreme biti oblačno, na severu uglavnom suvo, a u ostalim krajevima mestimično sa snegom uz stvaranje, a na planinama manje povećanje visine snežnog pokrivača. Duvaće slab i umeren vetar, na severu i istoku, a na planinama jak, zapadni i severozapadni. Očekivana najniža temperatura biće -6 do 1 stepen, a najviša dnevna od 3 do 8 stepeni.

U ponedeljak će biti promenljivo oblačno i uglavnom suvo sa periodima sunčanog vremena. Slab i umeren vetar duvaće na istoku. Najniža temperatura biće od -5 do 1 stepen, a najviša dnevna od 5 do 9 stepeni.

U utorak će vreme biti umereno do potpuno oblačno i uglavnom suvo, na jugu i jugozapadu sa periodima sunčanog vremena. Duvaće slab i umeren vetar, na istoku i jak, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura je od -5 do 1 stepen, a najviša dnevna od 6 do 10 stepeni.

Izvor: kurir.rs